Home > Нашият Екип
 • mgдоц. д-р Морис Гринберг  –  председател на УС на фондация „АСИСТ – ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ“, доцент в департамент, „Когнитивна наука и психология“, НБУ, изследовател в Изследователски център по когнитивна наука, НБУ.

  Експерт по технологии с проследяване на погледа,  работа със системата за проследяване на погледа, електронно обучение, ползваемост и ефективност на системи за електронно обучение, оценяване и качество на обучението.

 • д-р Евгения Христова – член на УС на Фондация „АСИСТ – ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ“, гл. асистент в департамент „Когнитивна наука и психология“, НБУ, изследовател в Изследователски център по когнитивна наука, НБУ.

  Експерт по технологии с проследяване на погледа (еye-tracking), устройства за контрол с поглед, помагащии технологии за комуникация с поглед, софтуер за подпомагане на комуникацията.

 • Веселина Къдрева – член на УС на Фондация „АСИСТ – ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ“, докторант по когнитивна наука в Нов български университет.

  Експерт по технологии за проследяване на погледа, участва в проекти за изучаване на детско когнитивно развитие.

 • anjelapАнжела Пенчева – Казвам се Анжела Пенчева и съм на 49 години .Родена съм с увреждане на центъра на движението с диагноза „церебрална парализа”. Завършила съм начално образование(1ви-3ти клас) през 1983 г.и поради липса на интеграционна образователна програма за хора с тежки физически увреждания нямах възможността да продължа обучението си. През 2013 г. поднових основното си образование и вече имам диплома за завършено основно образование.Автор съм на “Моят живот -да имаш ляв палец“ – автобиографична книга, която беше публикувана  през 2015 година.Поради увреждането на говора ми, аз общувам по-свободно чрез компютър. Така улеснявам себе си и хората около мен. Наскоро започнах да използвам устройство за контрол с поглед, което ми позволява да пиша на компютър само с движението на очите си. По този начин мога да комуникирам с приятели и близки и да бъда в крачка с това , което се случва по света.
 • PetyoDimitrovПетьо Димитров – член на УС на фондация „АСИСТ – ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ“, счетоводител.
 • KristinaNenovaКристина Ненова – психолог и психотерапевт; магистър по когнитивна наука; експерт международни програми и проекти, експерт връзки с обществеността към Фондация „Асоциация Анимус”.

  Експерт връзки с обществеността.

   

 • imagesВеличка Христова – член на УС на фондация „АСИСТ – ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ“, юрист.

  Правен консултант.

Този пост е наличен също в English.