Home > Истории > Ани

Ани е на 6 години. Тя не може да говори, не може да прави фини движения с ръцете си.

Но благодарение на технологията за контрол с поглед, тя може да прави много неща: да играе игри и да се забавлява, да рисува, да общува чрез символи, да учи буквите и да пише, да прави снимки… Тя може да прави много неща сама.

Анна използва устройство за контрол с поглед Tobii PCEye Mini и софтуер за комуникация Communicator 5. Тя разполага с тях благодарение на Българо-Британска фондация „Свети Георги“, които осигуриха средства за закупуването на технологиите и по този начин й дадоха възможност да работи всеки ден с тази система, която й дава възможност да се развива и да бъде независима.

Продължаваме да работим с Анна като създаваме нови обучителни приложения за нея, като й помагаме да усвоява нови умения.

През 2017-та година тези занимания бяха възможни и благодарение на подкрепата на Агенцията за хората с увреждания и проект „Помагащи технологии за контрол с поглед – повишаване на ефективността на използването им в България“.

През 2018 г. Ани вече е на 7 години и усвоява все повече и повече неща – вече може да използва напълно възможностите на контрол с поглед – може да играе игри, да избира и да пуска сама любимите си песни и филми в интернет, да управлява телевизора.

 

 

Този пост е наличен също в English.