Home > Дарения > Дарение от Американската търговска камара в България
Благодарение на дарение от Американската търговска камара в България, две деца ще посрещнат Новата година със собствени системи за контрол с поглед!
American Chamber of Commerce in Bulgaria направиха дарение, с което от фондация „АСИСТ – Помагащи технологии“ закупихме и дарихме две системи за контрол с поглед. Така Павлин и Маги ще могат да общуват и да се учат всеки ден.
Павлин  е с ДЦП и заради това не може да говори, не може да контролира движенията на ръцете си. Но Павлин разбира всичко, само че няма как да общува и да каже това, което иска. От няколко месеца Павлин посещава ЦСОП „П. Р. Славейков“ – Плевен и работи със система за контрол с поглед с Кристина Давчева и Павлина Дескова. Сега вече има вкъщи система, с която ще може да се занимава всеки ден – не само да учи и да общува, но и да се забавлява.
Маги също е с ДЦП, не може да говори и може да извършва само по-неточни движения с ръцете си. От няколко години тя посещава Карин Дом и работи с Анета Морфова .
През декември посетихме семействата им в Плевен и Варна, за да им предоставим дарението, а също така, за да ги обучим и да им помогнем да започнат работа.
Благодарим отново на дарителите!

За презентацията е нужен JavaScript.